988838.jpg

Viime vuoden puolella laitoin sähköpostiosoitteeni eräälle nettisivulle, jotta lähettäisivät minulle muistutuksen kun vastaavanlainen tapahtuma järjestetään uudelleen, marraskuussa 2007. Nyt olen vihdoin saanut tämän muistutuksen - onneksi, sillä olin kertakaikkiaan unohtanut jo koko jutun.

Kyse on National Novel Writing Monthista, tuttavallisemmin Nanowrimosta. Ideana on saada kirjoitettua marraskuun aikana yhteensä 50 000 sanaa, eli sanamäärällisesti jonkinmoinen romaani. 50 000 sanaa on hurjan paljon, etenkin jos aikoo kirjoittaa suomeksi. Ja minä aion. En tiedä saanko millään edes puolta tuosta sanamäärästä täyteen (etenkin kun vietän nykyään paljon aikaa jossain ihan muualla kuin kotona koneen ääressä), mutta aion yrittää. Ja kirjoitan tosiaan suomeksi.

Tarkoituksena ei ole saada aikaan mitään huipputeosta, vaan kirjoittaa ihan mitä tahansa ja kuinka huonoa tekstiä tahansa, pointti on tuo tekstin pituus marraskuun viimeiseen päivään mennessä. Osallistuminen ei maksa mitään, eikä valmiista tekstistäkään luvata mitään hienoa palkintoa. Mutta moni haluaa yrittää. Kirjoittaa voi millä tahansa ohjelmalla tai vaikka käsin jos niin haluaa.

Minut löytää Nanowrimosta nimimerkillä Diario.

http://www.nanowrimo.org