Nämä kaksi viikkoa ovat varsin kiireiset sivuaineeseen liittyvän alkuopetusharjoittelun vuoksi. Takana on vasta kaksi päivää ja nyt on jo sellainen olo kuin olisi ainakin viikon jo ollut luokassa! Voimia vievä ekaluokka, mutta toisaalta uskon vakaasti, että nämä ovat hyvin antoisat kaksi viikkoa. Niin ainakin olen asennoitunut. Päätavoitteeni on tutustua ylipäätään siihen maailmaan, mihin lapset päiväkodista ja esiopetuksesta siirtyvät, jotta esim. eskariryhmässä toimiessa tietää tarkemmin mitä lapsilta tulisi vaatia ja millaisia taitoja he koulussa tarvitsevat. Jo nyt tuntuu, että olen monta ajatusta rikkaampi.

Mutta enemmän ehkä sitten harjoittelun päätteeksi. Leivoin sunnuntaina pitkästä aikaa korvapuusteja (koska tiesin, että näinä kahtena viikkona tarvitsee jotain tällaista piristystä - tänäänkin jo ratikassa istuessani haaveilin hiljaisuudesta ja kupillisesta kuumaa kahvia kera korvapuustin). Käytin Kinuskikissan reseptiä (sekä pullataikinan että täytteen osalta), mutta ilman mantelijauhoa, koska sitä ei ollut. Valehtelematta parhaita koskaan tekemiäni pullia! Jos aiotte leipoa jotain, kannattaa kokeilla tätä ohjetta!

Korvapuustit à la Kinuskikissa

Pullataikina:
5 dl kevyt- tai kulutusmaitoa
1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
1 ½ rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
200 g voisulaa
n. 15 dl vehnäjauhoja

Sulata voi kattilassa. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja ripottele joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maidon joukkoon. Sekoita hiivamaitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää joukkoon n. 11 dl jauhoja pienissä erissä ensin puuhaarukalla sekoittaen ja lopuksi käsin vaivaten. Lisää taikinaan sitten voisula ja tämän jälkeen loput jauhot. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 45 min.

Täyte:
125-150 g voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria
runsaasti kanelia
1 dl mantelijauhetta
(kardemummaa)

Pinnalle:
1 muna
raesokeria

Jaa taikina kahteen osaan. Käsittele yksi puolikas kerrallaan. Vaivaa ensin ilmakuplat pois. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. 25 x 85 cm kokoiseksi levyksi. Täytteen määrät on ilmoittetu koko taikinan osalta eli puolita määrät, kun käsittelet yhtä puolikasta kerrallaan. Pehmennä voita hetken aikaa mikrossa, jotta se on helpommin levittyvää. Sivele voilla taikinalevyn pinta. Ripottele päälle fariinisokeria, runsaasti kanelia, mantelijauhetta ja halutessasi hieman kardemummaa.

Kieritä taikina rullalle ja nipistä saumakohta umpeen. Leikkaa n. 5 cm pätkiksi niin, että saumakohta jää alle piiloon. Nosta pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla n. 10 min. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista 200 asteessa 8-10 min. Yllä kuvatulla tavalla pullista tulee kookkaita, joten 10 minuutin paistoaika on tarpeen. Laita paria minuuttia aikaisemmin alumiinifolio päälle suojaksi, jos/kun pinta uhkaa tummua liikaa.