1249656528_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kävin hakemassa Ylioppilaskalenterin ja opinto-oppaan tänään samalla kun vein kaikki paperit itse henkilökohtaisesti Siltavuorenpenkereelle. Kiinnosti tietysti nähdä millaiseen paikkaan sitä on menossa. Avoimen yliopiston luennot, ryhmätunnit ja tentit kun ovat olleet muualla: Yliopistokadulla, Fabianinkadulla, Unioninkadulla ja Mariankadulla. Kävelymatka tulevaan opiskelupaikkaani kestää reilun puoli tuntia, joten siitähän saa sopivasti liikuntaa sitten. (Joo, muistuttakaa minua tästä kun tarvon sinne lumimyrskyssä, kauhealla pakkasella tai kaatosateella.) Pääsen tästä tosin myös ratikalla ja bussilla helposti sinne.

Olen kalenterifriikki, myönnän. En yksinkertaisesti tulisi toimeen ilman kalenteria, kiitos huonon muistini. Merkitsen aina ja kaikki vähänkin tärkeät asiat heti kalenteriin ja silmäilen sitä useita kertoja päivässä. Siksi tämä ei olekaan mikään ihan helppo asia. Tämänhetkinen kalenterini on Positiivareiden Onnistujan päivyri ja se on kooltaan ihana. En erityisemmin pitänyt sen kansikuvasta (en edes muista millainen se oli), joten päällystin sen mieleisekseni. Vierastin pitkään sellaisia kalentereita, joissa oli kellonajat valmiina, mutta myöhemmin olen todennut ne oikein käteviksi.

1249656540_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuo uusi yliopiston kalenteri on ihan mukavan näköinen, kiva pikku kalenteri, joka mahtuu helposti mukaan. Minun makuuni se on ehkä liiankin pieni. Joko käsialaa pitää pienentää (ei se nyt kovin suuri ole ennestäänkään) tai sanottavaa tiivistää reilusti. Suurimmaksi ongelmaksi huomasin kuitenkin sen, että siihen ei mahdu taitettuja A4-papereita ja muita lappuja väliin ilman, että ne jostain reunoista rypistyy. Nykyinen kalenteri on joissain tilanteissa epäkätevä kokonsa (myös painonsa) puolesta (A5?), mutta yleensä se on varsin toimiva ratkaisu.

1249656551_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja niin, minä en halua kalenterini takakannessa olevan mitään TV-lupamaksumainosta, olkoonkin että siinä esiintyvät M.A. Numminen ja Pedro Hietanen... (Vasemmalla olevassa nykyisessä kalenterissani on kontaktimuovilla kiinnitetty lehdistä leikattuja kuvia ja lisäksi katkelma Aleksis Kiven Onnelliset-runosta.)

Mitä minä teen? Käytänkö jatkossakin nykyistä sisällöltään helppokäyttöisempää kalenteriani ja tilaan vuodenvaihteessa uuden, vai siirrynkö helpommin kenties mukana kulkevaan uuteen kalenteriin?