1287843363_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1287843374_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viikonlopuista on näköjään tullut jo jonkinlaisia leipomispäiviä. Tänään päätin vihdoin kokeilla valkosuklaa-lime -rahkasta tehtyjä muffinseja, joiden erilaisiin ohjeisiin törmää monessa blogissa. Itse rahka ei mielestäni ollut niin ylihyvää kuin olin (muiden hehkutuksen perusteella) odottanut, siinä ei maistunut lime eikä suklaa, mutta ei se toisaalta mitenkään pahaakaan ollut. En ehkä sellaisenaan syötäväksi itselleni osta, mutta muffinseissa toimii kyllä! Ja pakko sanoa: lime on hyvää! Laitoin muffinseista jääneen puolikkaan vesikannuun - tuloksena limen makuista vettä. Kesällä minulla on tapana pitää jääkaapissa itse tehtyä sitruunavettä (siis sitruunan viipaleita vedessä), se vilvoittaa mukavammin kuin pelkkä vesi.

En jaksanut koristella noita muffinseja mitenkään. Tässä siis viime sunnuntaina "lupaamani" raikkaammat muffinsit, niihin pätkis-muffinseihin verrattuina (jotka muuten toimivat yllättävän hyvin opiskelujen jälkeisten iltapäivien makeanhimoon)! Tämä ohje hieman muokattuna Herkkusuun blogista, samantapaisia ohjeita ja variaatioita löytyi tosin useampikin.

 

Valkosuklaa-lime -muffinsit

100 g margariinia
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 prk Valion valkosuklaa-lime rahkaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 limen mehua
(appelsiinituoremehua)

1) Vaahdota rasva ja sokeri.
2) Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten.
3) Lisää rahka ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4) Lisää puolikkaan limen mehu.
(Tähän lisäsin vielä appelsiinituoremehua, kun taikina näytti liian paksulta.)
5) Jaa vuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.