1265048260_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Taustalla Siltavuorenpenkereen yliopistorakennuksia.

Ensimmäinen harjoittelu, peruspraktikumi on ohi. Kaksi viikkoa meni älyttömän nopeasti - lapsiin oli juuri ehtinyt tutustua. Kauhea ikävä kaikkia niitä pieniä persoonallisuuksia. Päiväkoti oli ihana, haluan tulevaisuudessa olla osa yhtä toimivaa työyhteisöä!

Opiskelut - luennot ja ryhmätunnit - ovat nyt jatkuneet. Englannin kurssi vaikuttaa työläimmältä, mutta toisaalta myös varsin antoisalta. Uskon, että varmuuteni puhua englantia ainakin kasvaa kurssin myötä. Opettaja vaikuttaa todella hyvältä ja pääpaino on sujuvalla englannin käyttämisellä ja uskaltamisella, ei niinkään täydellisesti hallittavilla kielioppiseikoilla, mikä on minusta oikein hyvä. Tulevassa työssämme kun tarvitsemme pääasiassa puhuttua englantia, etenkin pääkaupunkiseudulla kun maahanmuuttajataustaisia perheitä on paljon ja usein ainoa yhteinen kieli (jos sellaista edes on) on englanti.

1265048225_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olin yhtenä päivänä Matkamessuilla Kivi-juhlien osastolla kertomassa ensi kesän näytelmästämme, Selman juonista (tarkempaa infoa ja mainostusta luvassa täälläkin pitkin kevättä ja kesää). Käväisin myös Nurmijärven osastolla, jossa oli esillä myös Tarinakoru. Vuonna 2007 sain vanhemmiltani ylioppilaslahjaksi pyytämäni Keinu-kaulakorun, joka on myös Tarinakorun koruja, ja nyt sain ylipuhuttua heidät ostamaan minulle tuon ylläolevan Koivun lehti -kaulakorun (oli hyvä messutarjous!). Koru on pieni ja ketju ohut, joten ns. jokapäiväisenä kaulakoruna kaulassani pysyy vahvempirakenteinen Keinu, mutta Koivun lehti sopii hyvin esimerkiksi kesällä "avarampikauluksisten" paitojen kanssa. Villapaidan alla ja paitaan takertuessaan se voisi helposti mennä rikki.

1265048239_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvassa huurteisia puita Helsingin keskustasta, harmi että kova tuuli ja sään lauhtuminen on ajanut pois lumet puiden oksilta. Olivat nimittäin varsin kauniin näköisiä. Lunta täällä etelässä kyllä riittää kerrankin vaikka muille jakaa! Olen oikein tyytyväinen (sekä lumeen että siihen, ettei minun tarvitse liikkua autolla tuolla kinoksissa). Ei talvi ole talvi ilman lunta ja pakkasta! Vaatetta vaan päälle ja ulos.

Ja nyt on jo helmikuu, mitä ihmettä?