Enää yksi työpäivä ja sitten heinäkuun pituinen kesäloma! (Tai kuukauden kesätyöttömyys ennen uuden työsuhteen alkua, mutta kyllä se ihan kesälomasta menee.) Olen jo jonkin aikaa laskenut päiviä loman alkuun, motivaatio työntekoon ei ole ollut enää kovin korkea. Olen siis ollut suoraan opintojen jälkeen töissä: ensin huhtikuun päättöharjoittelun jälkeen jatkoin samassa paikassa toukokuun, ja sitten toisessa päiväkodissa kesäkuun kolme ensimmäistä viikkoa. Kesäkuun viimeisen viikon olen saman päivähoitoalueen kesäpäivystyksessä, maanantaina yhdessä ja tiistaista perjantaihin toisessa paikassa.

Kesäpäivystykset ovat aina vähän kurjia, kun kaikki tuntuu aina olevan jotenkin sekaisin ja pihalla kaikesta. Päiväkotiin on haalittu henkilökuntaa useasta päiväkodista (eli uudet yhteiset käytännöt pitää yhtäkkiä luoda tyhjästä) ja lapset tulevat niin ikään vähän joka puolelta. Osa lapsista on paikalla silloin tällöin, osa yhden päivän, osa koko kesän... Itsekin kun olen tuolla vain yhden viikon, on motivaatio ihan toisenlainen kuin jos olisi pidempään samojen lasten ja aikuisten kanssa.

Kesälomasuunnitelmia on jo hiukan, liian täyteen en näitä viikkoja haluakaan suunnitella. Heinäkuuhuni kuuluu toivottavasti kotimaanmatkailua, uusien paikkojen näkemistä, tärkeitä ihmisiä, nukkumista, lepäämistä, jäätelöä, kaupunkia ja maaseutua sopivassa suhteessa (eli ihannetilanteessa enemmän maaseutua), kaunokirjallisuutta, museoita ja muita kulttuurikohteita, valo- ja videokuvaamista ja vielä vaikka mitä. <3 Jos saisin vaikuttaa säähän, olisi ihannelämpötila noin 18-20 astetta ja aurinkoista. Mielellään myös joitain ihania vesisateita ja ehkä joku ukkonenkin. Ei hirvittäviä helteitä, kiitos!

Nyt pitäisi vielä tsempata yksi päivä, klo 8.00-15.39, ja seuraavan kerran töihin vasta 1.8.! Silloinkin uuteen, "oikeaan" työpaikkaan, mitä odotan jo innolla. :)