2194706.jpg

Vietin juuri ensimmäisen uudenvuodenaattoni Helsingissä. Meno täällä näyttäisi olevan samanlaista kuin muuallakin, mutta suuremmassa mittakaavassa. Oli hienoa kulkea oikein kansanvaelluksessa Senaatintorille ja seistä siellä laulamassa Maamme-laulua, puhumattakaan aivan ihanasta Vuokko Hovatan ja Jore Marjarannan duetosta Niin kaunis on Helsinki nyt (kertokaa mistä tuon laulun voisi saada!). Finlandian aikana räjähdellyt rakettishow oli sekin yksi hienoimmista näkemistäni.

Sen sijaan kovinkaan hienoa ei ollut raivata myöhemmin tietään ulos siitä pullomerestä, väistellen ihmisten keskellä ammuttavia raketteja. En ole muutenkaan niin rakettien ystävä, ikinä en ole niitä ampunut enkä ammukaan. Eri asia ovat ne hienot rakettiesitykset, jotka ovat jossain määrin kontrollissa. En vaan voi sietää sitä räjähtämisen ääntä ja ajatusta, että se raketti voi oikeasti lentää siitä mihin tahansa, tai mikä pahinta - räjähtää siinä laukaisualustallaan. Ei ollenkaan minun juttuni, pysyn mieluummin tähtisadetikuissa (jotka unohdimme eilen polttaa).

2194705.jpg

Aaton vietin kahden ystäväni kanssa. Perunasalaattia ja nakkeja löytyi, taidan joutua syömään niitä vielä huomennakin... Pohdimme, että miksi uusi vuosi aloitetaan noin mitäänsanomattomalla ja halvalla ruualla. Tulimme kai siihen tulokseen, että koska jouluun panostetaan nykyään aina rahallisesti niin hirveästi, ja ruokia löytyy vaikka minkälaista ja pakko on leipoa itsekin jotain ja niin edelleen, niin seuraava juhla - uudenvuodenaatto - on helpointa toteuttaa mahdollisimman yksinkertaisesti. Silloin syö jo erittäin mielellään jotain muuta kuin jouluruokia. Perunasalaatti ja nakit kun ovat aivan toisenlaista ruokaa.

Valoimme myös tinaa (ongelmajätettä, tiedän). Varjokuvien avulla niistä löytyi kaikenlaisia mielenkiintoisia merkityksiä. (Voiko joku selittää, mitä tarkoittaa jos tina on aivan selvä karvakuono Ransu?) Omani hajosi kolmeen osaan: yksi oli selvä ruusu, toinen ravun saksi ja kolmas kai jonkinlaiset siivet. Tulkitsepa siitä sitten...

Uudenvuodenlupauksia en tänäkään vuonna tee, koska en muista niitä enää parinkaan viikon jälkeen. Tavoitteina on sellaista yleistä "parempaa elämää", enemmän liikuntaa ja terveellisempi ruokavalio.


2194704.jpg

Hyvää, mukavaa, opettavaista ja ennenkaikkea onnellista vuotta 2009 kaikille!