Tässä vaalituloksia odotellessa ja äänimäärien kehitystä seuratessa laitan muutaman kuvan tältä päivältä. Meidän lukioaikaisella kaveriporukalla on ollut kesästä asti tapana kokoontua noin kerran kuussa jonkun luo, ja jokainen vuorollaan laittaa ruokaa koko porukalle. Yhteensä meitä on kuusi, mutta kaikki eivät tietysti aina pääse paikalle. Tänään oli minun vuoroni ja meitä oli neljä. Oma menuni rakentui mm. sillä perusteella, että hellaa ja uunia pitäisi käyttää mahdollisimman vähän - tämä pieni yksiö ilman liesituuletinta tms. lämpenee vähän turhan helposti. Toinen kriteeri oli ruoanlaiton "helppous", koska laitan oikeasti tosi vähän ruokaa (syödään molemmat pääasiassa yliopistolla). Tämänpäiväinen menuni näytti tältä:

Alkuruoka: Raikas leipäjuustosalaatti
Pääruoka: Hedelmäinen broileripata + riisiä
Jälkiruoka: Hedelmäsalaatti + vaniljajäätelöä + kahvi/tee halukkaille

Salaattiin sain innostukseni Hyväntuulen keittiöstä ja koostui siis seuraavista aineksista:
- ruukkusalaattia
- jääsalaattia
- rucolaa
- hunajamelonia
- kurkkua
- viinirypäleitä
- paahdettuja ja suolattuja cashew-pähkinöitä
- leipäjuustoa

Pääruoan, hedelmäisen broileripadan, ohjeen löysin edesmenneen mummini reseptikokoelmista (kansiosta, johon on otettu eri lehdistä talteen reseptejä, ja jota myös äiti taitaa olla joskus täydentänyt). Tein reseptin tänään tuplana, mutta alkuperäinen ohje näyttää tältä:

2 rkl voita/margariinia
2 rkl currya
600 g broileria suikaleina
2 dl sipulia hienonnettuna
2 dl appelsiinimehua
1 rkl sitruunamehua
1 dl kermaa
225 g ananasmurskaa
1 banaani kuutioina
1 dl hienonnettua persiljaa
pippuria
suolaa

  • Sulata voi kasarissa ja lisää curry. Anna sen kiehua hetki voissa. Lisää broilerisuikaleet ja ruskista ne. Pane sipulit joukkoon kuullottumaan. Lisää appelsiinimehu, sitruunamehu, kerma ja ananasmurska sekä mausteet. Keitä kokoon, kunnes kastike sakenee. Lisää lopuksi banaanikuutiot ja persilja. Tarjoa riisin kanssa.

Jälkiruokana oli itse tehty hedelmäsalaatti ja kaupan vaniljajäätelöä. Hedelmäsalaatti oli ihan improvisoitu, mukana mm. banaania, omenaa, päärynää, appelsiinia ja verigreippiä, sekä tölkki-persikkaa ja -mangoa (koska en löytänyt tuoreena). Päällä sitruunamelissaa. Liemenä hedelmistä lähtenyt mehu sekä tölkkihedelmien liemi. Tosi hyvää jäätelön kanssa, vaikka tässä vaiheessa alkoikin olla jo ihan täynnä...! :)

Nyt vaalituloksia jännittämään!