1263411837_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Loppusyksystä ei opiskelurintamalla tapahtunut juuri mitään, joten opiskeluaiheiset kirjoituksetkin ovat loistaneet poissaolollaan. Ennen joulua meneillään ei ollut kuin musiikkia ja liikuntaa, niitäkin vain vähän. Nyt on joululomat vietetty ja tänään alkoi peruspraktikumi. Olemme siis kaksi viikkoa päiväkodissa (pareittain) ohjatussa harjoittelussa. Kaksi viikkoa on älyttömän lyhyt aika enkä ymmärrä miksi harjoitteluaika on ensimmäisenä vuonna noin lyhyt. Seuraavina se on sentään kuukauden, mikä on sekin mielestäni lyhyt aika päästä sisälle yhtään mihinkään.

Meidän pitää havainnoida, tarkkailla ja raportoida, noin lyhyesti sanottuna. Olla siis vähän taka-alalla ja katsella ja ajatella. Ja kirjoittaa. Tulemme valitsemaan yhden lapsista (ohjaavan lastentarhanopettajan avustuksella ja siis harjoitteluparin kanssa eri lapsen) jota havainnoimme koko harjoitteluajan erityisesti ja jonka kotiin mahdollisuuksien mukaan teemme vierailun. Siitä tehdään raportti. (Ja meillä alkaa tieteellisen kirjoittamisen kurssi vasta harjoittelun jälkeen, joten en tiedä millainen se oikeaoppisesti on, mutta tässä yhteydessä kai jokseenkin vapaamuotoinen.)

Raportti tehdään myös toimintaympäristöstä. Havainnoimme millainen päiväkoti on ja kirjoitamme siitä. Pidämme myös oppimispäiväkirjaa.

Kaikki tämä liitetään yhteen portfolioksi. Portfolio on erittäin vapaamuotoinen, jokainen saa tehdä sellaisen kuin haluaa. Itse ajattelin tehdä ihan perinteisen kansiomuotoisen - ehkä tylsän, mutta josta löytyy kaikki oleellinen.

Olen muutenkin innoissani opintojen jatkumisesta joulun jälkeen. Pidän siitä, että kalenteri on jokseenkin täynnä ja että koko ajan tulee luultavasti olemaan jotain tekemistä. Sellainen pieni stressi välillä on ihan mukavaa, sitä tuntee tekevänsä oikeasti jotain.

Kevään opiskelut näyttävät tältä:

Peruspraktikumi (3 op)
Liikunnan didaktiikka I (4 op, jatkuu syksyltä)
Käsityön didaktiikka I (4 op)
Terveyden orientaatio (3 op)
Lastenkirjallisuus (3 op)
Tieteellinen kirjoittaminen (3 op)
Puheviestintä (2 op)
Esi- ja alkuopetuksen teoria ja didaktiikka (3 op)
Englanti (3 op)
(+ TVT-ajokortti 3 op, mikäli vain saan aikaiseksi)

Taidan opiskella oikeaa alaa, nuo kaikki nimittäin vaikuttavat erittäin kiinnostavilta (no englannista en niin tiedä, mutta sen suhteen kävi tuuri - Kielikeskus kun arpoo ilmoittautuneista kurssille pääsijät).

Tähän mennessä olen suorittanut perusopinnot 25 op Avoimessa ja tämän koulutuksen aikana 16 op (kaikista ei tosin ole vielä tullut tuloksia).