1761903.jpg

Nummisuutarit ovat kenraaliharjoitusta vaille valmiit - nyt viimeisen kerran. Kolmatta kesää olemme ihmetelleet Eskon häätouhuja ja vähän muidenkin.

Vihdoin Topiaksen ja Martan iloksi Esko, isänsä kuva elävä, on astumassa avioon. Tämän hääretken syistä ja taustoista annetaan katsojalle vain viitteitä Kai Lehtisen ohjaamassa näytelmässä, mutta retken vastoinkäymiset ja muut selkkaukset tuodaan näyttämölle. Loppuratkaisu kokoaa monta pienempää tarinaa yhteen ja on, sanoisinko, oikein aleksiskivimäinen. Lehtisen Nummisuutareissa kunnioitetaan ja käytetään Kiven tekstiä ja luotetaan sen moninaisiin, oivaltaviin kielikuviin ja tyypilliseen Kiven huumoriin.

Olen itse toiminut nämä kolme vuotta Nurmijärven Taaborinvuorella Kivi-juhlien Nummisuutareissa kuiskaajana (harjoituksissa). Tämän version kaikki repliikit ovat siis jotakuinkin tuttuja ja - no, teksti on tuttu. Saattaapa tarkkasilmäinen huomata minut ensimmäisen näytöksen toisesta kohtauksesta - hääkohtauksesta yhtenä Karrin isännän piioista. (Tarkkakorvainen voi myös kuulla ainoan repliikkini.)

Täten esitän siis kutsun, että kaikki kynnelle kykenevät ja kiinnostuneet tulisivat katsomaan näitä meidän Nummisuutareitamme. Lippuja voi ostaa Lippupalvelusta. Lisätietoja http://www.kivi-juhlat.fi.

Esitykset:

pe 26.6. klo 18 uusintaensi-ilta
la 27.6. klo 15
*su 28.6. klo 15
ke 1.7. klo 18
to 2.7. klo 18
pe 3.7. klo 18
la 4.7. klo 15
su 5.7. klo 15

*Nurmijärven seurakunnan jumalanpalvelus klo 13

www.kivi-juhlat.fi