Kirjoitin blogissani viime marraskuun puolella liittyneeni Sharewoodiin. Nyt olen viettänyt "metsässä" jo kaksi kuukautta ja olen yhä innoissani. Klikkailtavia mainoksia on tällä hetkellä kaksi, joten avustusjärjestöni saa minulta nyt päivässä 10 senttiä. Tähänastinen avustussummani on jo 4,35 euroa.

Rekisteröitymällä Sharewoodiin (esim. minun kutsustani) valitset siis ensin avustuskohteen, jota voi halutessaan myöhemmin vaihtaa. Tällä hetkellä mukana ovat seuraavat järjestöt: Agran koululaiset, Aivoliitto, Aivovammaliitto, Allergia- ja astmaliitto, Animalia, Aseman Lapset, Elämä on parasta huumetta, HelsinkiMissio, Hope, Interpedia, KansalaisAreena, Kehitysvammaliitto, Kodittomien koirien ystävät, Kuuloliitto, Luonto-Liitto, Majakka, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Pelastakaa Lapset, Plan, Pro Animals Finland, Pro-tukipiste, Punainen Risti, Rikosuhripäivystys, Sairaalaklovnit, Solidaarisuus, SOS-Lapsikylä, Suomen CP-liitto, Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto, Suomen Icehearts, Suomen Kilpirauhasliitto, Suomen Lähetysseura, Suomen Meripelastusseura, Suomen Mielenterveysseura, Suomen Pakolaisapu, Suomen Sotaveteraaniliitto, Suomen Sydänliitto, Suomen UN Women, Syöpäsäätiö, World Vision, WWF, Yeesi sekä Yhteisvastuukeräys. Kun olet valinnut järjestön ja rekisteröitynyt, voit kerran päivässä käydä klikkaamassa kaikkia sivustolla näkyviä mainoksia. Kaikista mainoksista saa 5 senttiä / päivä. Tällä hetkellä mainoksia on klikattavana kaksi, joskus ennen minun rekisteröitymistäni kuulemma niitä on ollut useitakin yhtä aikaa. Tämä siis vaihtelee.

Eli avustaaksesi omaa järjestöäsi ei tarvitse muuta kuin kirjautua sivustolle kerran päivässä ja klikata mainokset. Jos kuitenkin haluaa olla vielä aktiivisempi, voi sivustolla käydä keskustelua, liittyä ryhmiin, kommentoida, jakaa linkkejä ja niin edelleen. Kaikesta tällaisesta toiminnasta saa ns. Elämyspisteitä, joita voi sitten vaihtaa Elämysarpoihin. Sivustolla on aina muutama Elämysarvonta menossa, johon voi tällä tavalla hankkia arpoja ja lahjoittaa niitä kavereilleen. Kaikesta toiminnasta saat myös "omaan metsääsi" kasveja ja eläimiä, jotka kasvavat sitä mukaa kun sivuston toimintaan osallistut. Kaikki tämä on kuitenkin vapaaehtoista ja voit itse määritellä kuinka aktiivinen haluat olla. Pääasia on mainosten klikkailu. (Ja yritykset: tällä tavalla saatte itsellenne positiivista huomiota!) Sharewoodissa tuntuu olevan kaiken ikäisiä ja kaikenlaisia ihmisiä eri taustoista. Osallistuminen ei katso ikää tai sukupuolta!

1. Miksi ja miten liityit Sharewoodiin?
- Kaverini kertoi toiminnasta ja lähetti linkin. Toiminta kuulosti hauskalta, riskittömältä ja tarpeeksi yksinkertaiselta, joten lähdin mukaan - ensin tosin vähän kokeilumielellä ("katsotaan kauanko tätä nyt jaksaa"). Paikka yllätti positiivisesti ja nyt huomaan käyväni sivustolla useita kertoja päivässä!

2. Mikä on avustuskohteesi ja miksi?
- Valitsin SOS-Lapsikylän. Teimme noin vuosi sitten erään kurssin yhteydessä pienellä porukalla vierailun Espoon SOS-lapsikylään. Meidät otettiin alusta asti hyvin lämpimästi vastaan ja esiteltiin toimintaa, ja kaikki se teki suuren vaikutuksen. SOS-lapsikylän periaatteet ovat hyvät. Sen avulla pyritään saamaan kaikille lapsille oikea koti, paikka, jossa on hyvä olla. Heidän nettisivujensa mukaan "SOS-lapsikylien toiminta Suomessa perustuu maailmanlaajuisen lapsikyläjärjestön neljään periaatteeseen: lapsikylävanhempi, sisarukset, koti ja kylä. Lapsikylävanhempi on lapsille pysyvä ja turvallinen aikuinen. Sijoitetut lapset kasvavat lapsikyläperheessä sisarusten tavoin. Jokaisella lapsikyläperheellä on oma koti, joka on sekä lapsikylävanhemman että sijoitettujen lasten koti. Lapsikyläkodit, yhteiset tilat, lapset ja henkilökunta muodostavat yhdessä kyläyhteisön. Kotien ja kyläyhteisön yhdistelmä on lapsikylätyön erityinen voimavara ja laadun varmistaja." Tämä on toimintaa, jota haluan omalta osaltani olla tukemassa. Lapsikylien lapset ovat sen arvoiset. Toki avustuskohteissa on muitakin, joita haluaisin tukea, mutta koska joku piti valita, valitsin tämän. Saatan joskus suuremman summan kerättyäni vaihtaa kohdetta, mutta toistaiseksi se on tämä.

3. Mikä on parasta Sharewoodissa?
- Parasta on tietysti seurata oman avustussumman kehitystä ja tuntea tekevänsä hyvää. Opiskelijabudjetista ei kauheasti lahjoiteta rahaa minnekään - tämä on käyttäjilleen ilmaista. Raha tulee mainostajilta, Sharewoodin käyttäjät määrittelevät klikkauksillaan sen, miten raha jakautuu avustuskohteiden kesken. Toinen hyvä puoli on ryhmissä käytävä keskustelu. Osassa ryhmiä se on kevyempää, osassa ns. asiallisempaa. Olen yllättynyt joidenkin ryhmien keskustelujen tasosta! Ryhmiä voi myös perustaa itse. Sharewood saa minulta positiivista palautetta myös siinä, miten käyttäjät otetaan huomioon. Palaute ja kommentit ovat tervetulleita ja palvelua kehitetään niiden perusteella.

Jos (toivottavasti) kiinnostuit, voit tosiaan liittyä esimerkiksi "minun kutsumanani" klikkaamalla tästä. Tervetuloa mukaan!