1300466382_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yliopistolla on nyt viikko kulunut neljättä periodia. Uudet kurssit ovat alkaneet ja kandidaatin tutkielmakin pitäisi lähiaikoina edetä tutkimussuunnitelmavaiheeseen. Kuvassa näkyvä pino sisältää suomen-, ruotsin- ja englanninkielistä tentti- ja esseemateriaalia sekä potentiaalisia kandityöhön liittyviä teoksia. Muutama on lisäksi vielä varattu kirjastosta ja odottelen, että saan noutaa ja asettaa ne pinon päälle. Aloittaminen tuntuu vaikeimmalta - mistä aloittaa, mihin tarttua ensimmäisenä? Nyt on tullut vain hiukan selailtua kaikkia.

Toisaalta meneillään olevat kurssit ovat kyllä kaikki hirvittävän mielenkiintoisia ja hyödyllisiä. Kaikki tehtävät tuntuvat järkeenkäyviltä ja perustelluilta eikä niitä oikeastaan ole edes liikaa. Kyse on vain omasta laiskuudesta ja siitä tunnetusta kyvystä keksiä kaikkea muuta tekemistä silloin kun pitäisi istua aloilleen ja aloittaa. Kummasti tulee siivoiltua ja tehtyä kaikkea muuta. Kuten kirjoiteltua blogiin...

Sanottakoon puolustuksekseni, että olen tänään sentään väsännyt taas uuden kesätyöhakemuksen (tällä kertaa postitse lähetettävän), aloittanut hieman tutkimussuunnitelmaa (alustavan version alustava versio), sekä selannut kaksi luonnontieteellisen orientaation kirjaa, joista pitää kevään aikana kirjoittaa essee.

Jos sitä saisi vaikka viikonloppuna edes jotain asiaa eteenpäin.