Kuva: Teatteri Jurkka

Kävin tiistaina katsomassa Teatteri Jurkan näytelmän Kivi. En tiedä mitä siitä kirjoittaa - näytelmä oli hyvin vaikuttava. Aluksi en tiennyt mitä ajatella siitä, mutta esityksen loputtua olin vakuuttunut, että näytelmä oli hyvä. Helsingin Sanomien kirjoitus tiivistää kaiken mielestäni hyvin kirjoituksessaan: HS: Aleksis Kiven henki elää Jurkassa.

Jos näytelmä oli jo nyt vaikuttava, voi vain kuvitella millaisen taian siihen saa mukaan kun 30.12.2011 Jurkka tuo esityksensä Nurmijärvelle yhteistyössä Kivi-juhlien kanssa. Esitys sijoittuu vuodenvaihteeseen, Kiven viimeisiin hetkiin. Lippuja on jo saatavilla, kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan! (Sanottakoon tässä kuitenkin ettei esitys sovi lapsille.)

Teatteri Jurkka: Joulukuu 1872. Kipeä kirjailija Aleksis Kivi herää elämänsä viimeiseen päivään. Runous, muistot ja haaveet kieppuvat karusellina miehen mielessä. Velkojen ja sairauksien nujertamana Kivi nousee vielä kurkottamaan kohti rakkautta ja kirjallista läpimurtoa. Hannu Mäkelän intensiivinen kerronta myötäelää kansalliskirjailijan viimeisen vuorokauden herkkävireisesti.

Ohjaus ja sovitus: Samuli Reunanen
Roolissa: Johannes Korpijaakko
Valosuunnittelu: Riikka Vuorenmaa
Graafinen suunnittelu: Yehia Eweis
Esityksen kesto on noin 1 tunti 30 minuuttia, ei väliaikaa.

 

30.12.2011 Teatteri Jurkka ja Kivi-juhlat

Esitys Teatteri Kino Juhassa kello 19.00
Liput 25 €
Myynti alkaa Nurmijärven kirjastoissa 14.11.
Varaukset myös Kivi-juhlien toimistosta:
[email protected]
050 584 3306
046 564 4802