Tyhjensin syksyn kunniaksi pakastimestani jotain viimevuotisia puolukoita, leivoin siis puolukkapiirakan sekä valkosuklaa-puolukkamuffinseja. Piirakka jäi ulkonäöltään vähän millaiseksi sattuu, mutta voin vakuuttaa, että kyllä se puolukkapiirakalta maistuu. Korvasin ohjeen kauraleseet kaapista löytyneillä ruishiutaleilla.
Muffinsit kohosivat tällä kertaa kiitettävästi (käytin sekä kuutta irtonaista silikonivuokaa että paperisia vuokia useampi päällekäin), täytyy pitää mielessä tämä resepti. Koristeluun en jaksanut tällä kertaa paneutua (kaupassa oli tavallinen tomusokeri loppu!), meneväthän ne noinkin.
Valkosuklaa-puolukkamuffinsit
(ohje lainattu täältä)
3 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
100g voita sulatettuna
100g valkosuklaata
130g puolukoita
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito, pieneksi rouhittu suklaa, sula voi ja puolukat.
Jaa massa muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 min.
Puolukkapiirakka
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 ½ dl kauraleseitä
1 ½ dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl maitoa
päälle:
3-4 dl puolukoita
muruseos:
50 g margariinisulaa
3/4 dl sokeria
2 dl kauraleseitä
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna vatkaten vaahtoon. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhot taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Levitä taikina voidellulle kauraleseillä leivitetylle piirakkavuoalle ja paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 min. Valmista sillä aikaa muruseos sekoittamalla sen aineet keskenään. Levitä puolukat puolikypsälle tortulle tasaiseksi kerrokseksi ja sen päälle muruseos. Jatka paistamista uunin keskitasolla n. 15 min.
Värikästä syksyn alkua!
Kommentit