1259166326_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viime aikoina ei ole tapahtunut mitään erikoista, mistä olisin voinut kirjoittaa. Opiskelut sujuvat omalla painollaan ja tämä loppuvuosi menee siinä suhteessa erittäin helposti. Tällä hetkellä kesken ei ole kuin musiikin ja liikunnan didaktiikka. Tuloksia en sen sijaan ole vielä saanut mistään (paitsi yhdestä luentotentistä 3), palauttamatta on yksi essee (jonka kirjoitin tänään lähes yhdeltä istumalta!) ja toinen parityönä tehtävä essee (joka on lähes valmis). Toisaalta ihan mukavaa, että näin joulun alla ei ole liikaa kiirettä, mutta kyllä minä mielelläni jotain tekisin. Onneksi kevät näyttää vähän kiireisemmältä. Avoimen puolella kaikki perusopinnot, 25 op, on nyt suoritettu.

Ja niin, saimme tietää mihin päiväkotiin kukin menee tammikuussa kahden viikon harjoitteluun! Omani vaikuttaa ihan mukavalta nettisivujen perusteella, en ole siellä ennen käynyt. Täältä sinne täytyy mennä kahdella bussilla ja aikaa matkustamiseen yhteen suuntaan kuluu noin 35 minuuttia. Ihan kohtuullinen matka siis (vaikka mukavampi olisi ollut jos olisi päässyt vain yhdellä bussilla - ei tarvitsisi stressata kuin yhden bussin aikatauluista).

Olen tässä koittanut aktivoitua taas käsitöiden osalta - kesken on jonkinlainen pantaviritelmä sekä lähes valmis neulottu vyö (esimerkiksi löysien paitojen kanssa käytettäväksi). Kesken ne ovatkin olleet pitkään... Yritin myös leipoa kahvikakkua, mutta se epäonnistui aika hyvin ja jäi keskeltä raa'aksi (vaikka laitoin takaisin uuniin). Ehkä seuraavaksi leivon valmistaikinasta pipareita ja joulutorttuja - ne ainakin onnistuvat.

1259166319_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olen yllätyksekseni (tietääkseni) välttynyt sikainfluenssalta. Yleensä minä haalin itselleni kaikki liikkeellä olevat taudit heti ensimmäisenä. Olenkin miettinyt, että mitä jos olekin jo sairastanut sen joskus aiemmin lievänä, kun ei vielä ole tarttunut. En ole silti päiväkoteihin viime aikoina mennyt sijaiseksi, se tuntuisi lähinnä sikainfluenssan tarkoitukselliselta hakemiselta. Ajattelin kuitenkin olla ottamatta rokotetta, vaikka sen nyt lähiaikoina YTHS:ltä saisinkin.

Odotan ensimmäistä adventtia, jolloin annan itselleni luvan laittaa joulukynttelikön ikkunaan ja muutenkin ottaa joulujuttuja esille. Toistaiseksi olen pidättäytynyt oikeissa kynttilöissä, glögissä ja joululauluissa. Ihan vain siksi, että on mukavampi "lisätä joulua vähitellen". Odotan kauhulla ensimmäisiä punaisia, sinisiä, vihreitä valokaapeleita ja kaupoissa soitettavia joululauluja (joita on ikävä kyllä jo kuultu)... Joululaulut kuuntelen itse kotona, kaupoissa niistä tulee vain paha olo ja tulee sellainen "äkkiä karkuun" -refleksi.