1278704958_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Selman juonien väliajalla.


Jos joku ei ole sattunut huomaamaan, niin ulkona on kamalat helteet. Ja jos joku ei tiedä, niin asun 25 neliön yksiössä vanhassa kerrostalossa, jossa on ikkuna vain yhteen suuntaan - sinne, mistä aurinko porottaa aamusta iltaan. Se, että sisälämpötila on jatkuvasti 28-30 astetta ei ole kovin mukavaa... Koska en valittanut talvella kylmyyttä vaan päinvastoin olin siitä iloinen, koen oikeudekseni valittaa nyt näistä helteistä.

Pidän kovasti ukkosesta ja vesisateesta, mutta se edellisten päivien painostava, hiostava ja enteilevä ilma oli aika tukahduttavaa. Oli sitten sisällä tai ulkona. On jokseenkin masentavaa, että kun avaa ikkunan, sisään ei käy tuulenvirettäkään. Ilma suorastaan seisoi paikallaan keskiviikkona. Joka puolella näkyi tummia pilviä, mutta missään ei muutamia pisaroita enempää satanut. Siinä vaiheessa oikein odotti, että raikas sade olisi kastellut ja laukaissut sen painostavan ilmaston. Ei, sateet tulivat vasta torstaina. Silloin Helsingissä ilmeisesti oli paikallisesti satanut sitten ihan urakalla, keskustassa ihan tulviksi asti. Harmi, etten ollut näkemässä. Meillä oli silloin illalla Selman juonien esitys Nurmijärvellä, sielläkin satoi ja jyrisi muttei kauhean paljon. Esitys saatiin keskeytyksettä loppuun, vaikka väliaikaa jouduttiin lähestyvän ukkosen takia venyttämään puolella tunnilla. Kiitos kärsivälliselle yleisölle! :)

Nyt on onneksi jo vähän viileämpi. Tänäänkin on paistanut aurinko, mutta ilmassa on ollut koko ajan pieni tuulenvire eikä ole enää sellainen tukala olo. Sisälläkin voi tällä hetkellä (kello 23) jopa hengittää ilman, että sanomalehtirulla pitää postiluukkua auki läpivedon saamiseksi. Myöskään tuuletin ei ole enää päällä. Ikkuna on auki läpi yön (toivottavasti ei lennä mitään lintuja sisälle, se olisikin kiva...!) ja patja on siirretty parvisängystä lattialle. Yö menee hyvin, mutta aamulla on melko ikävä herätä suoraan porottaviin auringonsäteisiin. No, eipä tässä valittaminen auta. Pakko silti myöntää, että odotan jo syksyä monestakin syystä. Onneksi kesä on vain kerran vuodessa. ;)


Ja jotka ette ole vielä käyneet Nurmijärven Kivi-juhlilla Selman juonet -näytelmää katsomassa, vielä ehtii! Esitykset lauantaina ja sunnuntaina klo 15, liput Lippupalvelusta tai portilta. Muistakaa bussikuljetus Helsingistä! Tervetuloa!