1283624513_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Syksyinen omena-riisipuuro

1-2 omenaa
5 dl vettä
3/4 dl puuroriisiä
kanelia
2 rkl sokeria

 

1. Kuori ja paloittele omena(t).

2. Lisää kiehuvaan veteen riisi, omenalohkot ja kanelia oman maun mukaan (tai esim. kanelitanko).

3. Keitä puuroa miedolla lämmöllä noin puoli tuntia välillä sekoittaen.

4. Mausta puuro sokerilla. Tarjoa jälkiruoka- tai välipalapuurona. Gluteeniton ja laktoositon.

 

Ohje on alunperin otettu yläasteen kotitalouden kirjasta (Hyvää pataa - kotitalouden taitokirja, 1997, WSOY). Teki mieli jotain hyvää, muttei jaksanut lähteä varta vasten ostamaan mitään. Kaapista löytyi onneksi kaikki tarvittava, tässä on helppo välipala (jos jaksaa odotella sen puoli tuntia)!

(Luin tänään loppuun Päätalon Koillismaa-sarjan viimeisen osan, Mustan lumen talvi, se on tuossa kuvassakin auki. Tätä kirjasarjaa voin suositella sydämeni pohjasta, se on ehdottomasti yksi parhaista lukemistani sarjoista!)