1285431898_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pidän siitä, että kaapissa on aina "jotain kahvin kanssa", mutta olen kyllästynyt kaupan valmispulliin, -kakkuihin ja muihin leivonnaisiin. Niinpä päätin leipoa pitkästä aikaa itse ihan perinteisiä pullia. Kulkivat ohjeessa nimellä "pikkupullat", mutta ne kohosivat hieman tarkoitettua suuremmiksi. No, eipä tuo haittaa. Ohje on vanhasta kotitalouden kirjastani.

PIKKUPULLAT

2½ dl maitoa
25 g hiivaa (itselläni kuivahiivaa)
1 kananmuna
3/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
1-2 tl kardemummaa
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia tai ½ dl öljyä

Voiteluun:
kananmunaa

Pinnalle:
raesokeria

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva siihen. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.

2. Vatkaa joukkoon muna, suola, sokeri, kardemumma ja suurin osa vehnäjauhoista. Jatka jauhojen lisäämistä samalla kädellä tai koneella alustaen.

3. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva ja vaivaa taikina pehmeäksi kiinteäksi palloksi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Taikina on tämän jälkeen valmis leivottavaksi.

4. Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla kiinteäksi ja leivo siitä 18-20 pikkupullaa. Nosta ne pellille leivinpaperille ja anna kohota peitettyinä lämpimässä paikassa.

5. Voitele hyvin kohonneet pullat munalla ja ripottele pinnalle sokeria tai raesokeria. Paista pullia 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12 minuuttia. Valmiit pullat ovat kauniin kullankeltaisia ja kevyitä.