Tarkastelin sitä, millä tavalla ihmiset kuluneen vuoden aikana ovat blogiini eksyneet. Ymmärrettävästi blogin nimi Hiidenkivi sekoittaa, ja tänne päädytään ihan vahingossa. Saman nimen jakavat niin päiväkodit, koulut kuin tämä joskus mainitsemani kulttuurilehtikin, jonka kanssa minulla ei ole mitään tekemistä. Olen nimenmuutosta joskus harkinnutkin, mutta kun tähän on jo niin tottunut...

Omenaruno on toinen hyvin suosittu hakusana. Tarkistin, ja olen ainoastaan maininnut sen nimen tässä blogissa (lorupussiin liittyvässä merkinnässä). Tässä tämä minun tarkoittamani omenaruno nyt kuitenkin on, siltä varalta, että joku tulevaisuudessa päätyy hakusanallaan juuri tähän merkintään:

Omenan kuoressa on reikä.

Jos siihen painaa
korvansa kiinni
ja kuuntelee tarkasti,
voi veden ja tuulen
ääniltä erottaa
astioiden helinää.

Toukka tiskaa.

(Risto Rasa)

Myös rannelämmittimien ohjetta etsitään usein. Kuten muidenkin ohjeiden (paitsi villasukkien) kohdalla, myös ne olen aina tehnyt ihan ilman mitään ohjetta. Olen sekä virkannut että neulonut erilaiset rannelämmittimet, etenkin virkatuista tykkään. Virkkaan ensin ketjua silmämääräisesti sen verran, että se menee ranteen ympärille ja virkkaan sen ympyräksi (siis ketjun viimeinen silmukka yhteen ketjun ensimmäisen silmukan kanssa) ja alan vain virkata "ylöspäin". Virkkaamisessa on se hyvä puoli, että huomaamatta voi tarpeen mukaan vähän esim. kaventaa, jos näyttää liian isolta. Rannelämmittimiin olen lisäksi tehnyt peukalolle oman "reiän", jolloin ne pysyvät paremmin kädessä.

Mustaherukkamuffinsseja (kaikkine erilaisine kirjoitusasuineen) haetaan myös paljon ja niiden ohje löytyy täältä: http://hiidenkivi.vuodatus.net/blog/2799762/mustaherukka-muffinsit/

Tasan vuosi sitten kirjoitin kärsimästäni hyvänlaatuisesta asentohuimauksesta, joka myös oli yleinen hakusana, jolla blogiini saavuttiin tänä vuonna. Aiheeseen tutustuessa kannattaa katsoa ainakin seuraavat linkit:
Terveyskirjasto: Hyvänlaatuinen asentohuimaus
Poliklinikka.fi: Hyvänlaatuinen asentohuimaus
Suomen Lääkärilehti: Miten havainnollistan kaarikäytäväsakan poiston asentohuimauksen hoidossa?

 Päiväkotiin liittyen suosittuja hakusanoja olivat aamupiiri ja lorupussit (jopa yksi "milloin käytetään lorupusseja"). Lorupussista kirjoitin täällä. Nämä kaksi hakusanaa liittyvätkin toisiinsa, sillä lorupusseja käytetään usein juuri aamu- ja päiväpiireissä (jotka ovat siis sellaisia ryhmän yhteisiä kokoontumisia, jolloin käydään läpi esimerkiksi, että mikä päivä tänään on, millainen sää jne. ja leikitään jotain pieniä leikkejä). Niitä voi toki käyttää muulloinkin. Lorupussi on helppo tehdä itse kankaasta ja kortitkin vaativat vain vähän askartelua. Kortteja kannattaa olla runsaasti, jolloin niitä voi vuoden mittaan vaihdella. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vaikka itse olisi kyllästynyt lukemaan joka päivä yhtä ja samaa lorua, voi sillä olla suurikin merkitys lapselle itselleen sekä tämän kielelliselle kehitykselle. Lapset oppivat myös yllättävän nopeasti lorut ja runot ulkoa, jolloin he voivat myös osallistua lukemiseen vaikkeivät vielä teknisesti osaisikaan lukea. Olen itse lorupussien vannoutunut ystävä.

Tänä vuonna ei löytynyt mitään yllättäviä hakusanoja (ei tuo kyllä niitä kaikkia näyttänyt, 500 uusinta erilaista hakusanaa vain), joskus aiempina vuosina niitä on ollut kaikenlaisia. Moni näyttää eksyvän blogiini nimien ja tapahtumien perusteella, mitkä ovatkin yksi suurimmista tämän blogin sisällöistä. Tänä vuonna myös Juhani Aho on noussut esiin usein, kenties juhlavuotensa vuoksi.

Mutta siis, toivottavasti jatkatte yhä eksymistä tänne blogiin, tapahtui se sitten vahingossa tai tahallaan! :)