Olen innostunut tuosta aiemmin mainitsemastani Sharewoodista, jossa mainoksia klikkaamalla lahjoittaa rahaa valitsemalleen avustuskohteelle (5 snt / klikkaus / päivä). Ilmoittauduin palvelussa myös "vapaaehtoiseksi" kirjoittamaan Sharewoodin Hyviä Uutisia, joista ensimmäinen koski Joulupuu-keräystä. Alla oleva juttu on suoraan täältä.
__________________________________________________

Joulupuu-keräys käynnistyi

Perinteeksi muodostunut Joulupuu-keräys on jälleen käynnistynyt ympäri Suomea. Tarkoituksena on tuoda jouluiloa vähävaraisille lapsille joululahjan muodossa.

Yhteiskunnallinen eriarvoisuus on ollut jo vuosia kasvussa, ja lapset usein jäävät tilanteessa heikoimpien asemaan. Joulupuu-keräyksellä on vuosittain kerätty ympäri Suomea huomattava määrä paketteja.

Esimerkiksi Helsingissä on noin 8500 lasta ja nuorta lastensuojelun piirissä. Jo yhdeksännen Joulupuu-keräyksen kautta pystytään antamaan lahja lapselle, joka muuten jäisi ilman joulupukin tuomisia. Viime vuonna Helsingin keräykseen toimitettiin noin 4800 lahjaa. Helsingin sosiaalivirasto vastaa lahjojen jakelusta niin kodin ulkopuolelle sijoitetuille lapsille ja nuorille kuin avohuollon piirissä oleville lapsiperheillekin, ilman välikäsiä ja kuluja. Vastaanottajat ovat lastenkodeissa tai sijaisperheissä asuvia tai vähävaraisten perheiden lapsia. Helsingin keräyspiste sijaitsee Forumin kauppakeskuksessa sekä lukuisten yritysten omissa keräyspisteissä.

Eri kaupungeissa keräys toteutetaan hieman eri tavoin. Helsingin Joulupuu-keräyksestä ohjeistetaan toimimaan seuraavasti:

1. Nouda keräyspisteeltä pakettikortti, joka kertoo lahjansaajan iän ja sukupuolen.
2. Hanki lahja, joka voi olla uusi tai itse tehty käyttämätön lahja. Rahaa emme voi ottaa vastaan.
3. Paketoi lahja.
4. Merkitse pakettikorttiin paketin sisältö. Sosiaalitoimistossa pakettikortti vaihdetaan lapsen nimen sisältävään, sillä heillä on paras tuntemus siitä, kenelle lahja sopii.
5. Kiinnitä pakettikortti lahjanaruun, jolloin se on helppo irrottaa ja vaihtaa lapsen nimen sisältävään korttiin. Älä käytä teippiä.
6. Tuo lahja keräyspisteeseen.

Ota selvää oman paikkakuntasi Joulupuu-keräyksestä ja anna joululahja lapselle - se saattaa olla hänen ainoa lahjansa.

Helsingin keräys (järjestäjänä Keskuspuiston Nuorkauppakamari) 7.-20.12.2011 Forumin toisessa kerroksessa.

Lisätietoja: Facebook.com/joulupuu

Keskuspuiston Nuorkauppakamarin sivuilla autetaan löytämään sopiva lahja tietyn ikäiselle lapselle: http://www.keskuspuisto.org/fi/joulupuu/miten+osallistua/

Teksti ja kuva: Susanna G.

Susanna G. on Sharewoodin Hyvien Uutisten vapaaehtoinen toimittaja. Hänen avustuskohteensa on SOS-Lapsikylä.

__________________________________________________

Katkelma "vapaaehtoistarinastani", osallistuin siis itsekin ko. keräykseen:
"Ostin lahjan, joka soveltuu 3-5 -vuotiaalle. Kävin sitten Joulupuu-ständillä Forumissa ja otin joulukuusesta pakettikortti-lappusen, joka oli suunnattu 4-vuotiaan lahjaan. Kiinnitin kortin lahjaan narulla ja vein Forumin keräyspisteeseen. Pisteellä päivystäneet ihmiset ottivat lahjan iloisina vastaan, kehuivat paperikassia, jossa lahja oli ja toivottivat oikein hyvät joulut. Siitä tuli itsellekin hyvä mieli - jopa parempi kuin olin ajatellut!

Kirjoitin juttuni Joulupuu-keräyksestä (...) Toivottavasti se innostaa edes joitain osallistumaan oman paikkakuntansa keräykseen! Ilmeisesti etenkin hieman vanhemmille lapsille kaivattaisiin yhä lahjoja, noin kymmenvuotiaista ylöspäin. Osallistuisin uudelleen, jos opiskelijabudjettini sen sallisi."


Hyvää joulunaikaa kaikille - kirjaimellisesti!
 

PS. Jos joku innostuu itsekin liittymään Sharewoodiin, tehkää se tämän linkin kautta ("minun kutsumanani"), jolloin siitä on minullekin iloa: klikkaa tästä.