1257181238_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yliopisto-opiskeluni ensimmäinen periodi on nyt takanapäin ja tänään alkoi toinen. Tähän mennessä olen siis suorittanut Avoimessa yliopistossa kasvatustieteen (varhaiskasvatus) perusopinnot 25 op, joista odottelen vielä kahden kurssin tuloksia. Periaatteessa ne on silti nyt suoritettuja (jos viimeisin tentti meni läpi, siitä ei ole takuita). Yliopiston puolella kaikki kurssit ovat vielä jollain tavalla kesken:

Kuvataiteen didaktiikka I - olen tehnyt tarvittavat tehtävät, yksi ryhmätunti on vielä tällä viikolla sekä kaikkien tehtävien palautus.

Oppiminen toiminnassa - pareittain tehtävä essee on vielä kesken, sen esittely on ensi viikolla, jolloin on myös meidän demo (eli lapsiryhmälle järjestettävä toimintatuokio muun ryhmän arvioidessa toteutusta).

Varhaiskasvatuksen suunnittelu ja kehittäminen - ryhmätunteja on vielä edessä joitakin, edessä minulla on myös kurssin kirjatentti (en saanut toista tenttikirjaa tarpeeksi ajoissa voidakseni osallistua aiemmin järjestettävään tenttiin).

Lisäksi meillä alkoi musiikin didaktiikka I, mutta siitä on ollut vasta kaksi ryhmätuntia (emmekä vieläkään varsinaisesti tiedä mitä opintojaksoon kuuluu - joku essee ainakin, mutta kukaan ei tiedä mikä, saati sitten milloin se pitäisi palauttaa), joten kunnolla se alkaa vasta tässä periodissa.

Tänään oli ensimmäinen luento liikunnan didaktiikka I -opintojaksosta ja se vaikuttaa myöskin mielenkiintoiselta kurssilta, eikä edes mitenkään älyttömän työläältä, vaikka siihen jotain tehtäviä ja (ryhmä)tentti kuuluukin.

Näillä näkymin loppuvuosi on erittäin väljä opiskelujen suhteen. Olen odottanut paljon kiireisempää tahtia, kalenterin täyttymistä äärimmilleen ja jatkuvaa painetta lukemisen ja kirjoittamisen suhteen. En sitten tiedä kuinka paljon vaikuttaa, että perusopinnot ovat jo suoritetut, mutta silti. No, loppuvuodesta voi enemmän sitten käydä töissä - jos päiväkodit saavat nykyään edes ottaa sijaisia säästöjen keskellä ja jos uskaltaudun sinne sikainfluenssan keskelle.

Keskiviikkona alkaa ilmoittautuminen kevään opintoihin.