1243357219_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koska blogiini on jo pariin otteeseen eksytty hakusanalla rautatiepäivä, on kaiketi aiheellista pistää ihan oikeaa infoa tapahtumasta.

Kyseessä on Lahden Rautatieharrastajat Topparoikka ry:n järjestämä Lahden Rautatiepäivä. Tapahtuma järjestetään nyt neljättä kertaa - itse olin mukana ensimmäistä kertaa viime vuonna. (Ja varmuudella minut voi bongata sieltä tänäkin vuonna.) Tapahtuma-aika on 6.6. klo 10-18 ja paikka on Mytäjäisten vanha varikkoalue (aivan lähellä Mytäjäisten uimarantaa). Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Tänäkin kesänä varikon idyllisessä miljöössä kohtaavat höyryjunat, vanha rautatiekalusto, resiinat, höyrykoneet, maamoottorit sekä museoajaneuvot. Tapahtuma-alueella järjestetään myös mm. vanhojen Transitien kokoontumisajo. -- Vetonaulaksi saapuu Pikku-Jumbo höyryveturi museovaunuineen, joka tekee kaksi yleisölle avointa matkaa Heinolaan. Liput (tapahtumasta ja junasta) ja aikataulu höyryjunaan netistä. -- Työnäytösten ja koneiden lisäksi tapahtumassa on esillä valokuvia, pienoisrautateitä, rautatieaiheisia elokuvia ja näyttelyitä ja myynnissä olevaa kirjallisuutta. Ajanhenkeen sopivaa musiikkia unohtamatta. (Topparoikka.net)

Suosittelen tapahtumaa lämpimästi kaikille! Tarkempi ohjelma, ohjeet tapahtumapaikalle (suosittelen julkisia kulkuneuvoja tai omia jalkoja, autolla ei kannata tapahtumapaikalle asti tulla) ja kaikki muukin info löytyy osoitteesta

http://www.topparoikka.net .