1295716759_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1295716774_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Opiskelut ovat alkaneet joululoman jälkeen varsin vauhdikkaasti. Viikko vasta takana (piti ihan tarkistaa kalenterista onko näin), tuntuu ainakin kuukaudelta. Joka päivä tuli lisää uusia tehtäviä ja palautuspäivämääriä, tänä keväänä ei tekeminen varmasti lopu. Työntekoon ei näytä jäävän kovin montaa päivää. Toisaalta kaikki meneillään olevat kurssit ovat erittäin mielenkiintoisia ja vihdoin sellaisia "oikeita kursseja", missä on oikeasti asiaa ja kunnolliset tenttikirjat. Kaikki tehtävät ovat myöskin kurssien kannalta perusteltuja ja sellaisia, joista koen itsekin saavani jotain. Luennoitsijat ja ryhmätuntien vetäjät ovat myöskin asiansa osaavia ja mielestäni yksiä laitoksemme parhaita (niistä, joihin olen itse törmännyt).

Olen tässä miettinyt myös ensi kesää. Pitäisi saada kesätöitä jostain. Olen katsellut ja kysellyt jo, mutta tuntuu että joka puolella paikkoja aletaan täyttää (ja hakea) vasta myöhemmin. Jos kesätyötä ei löydy, täytyy varmasti valita Avoimesta yliopistosta jotain kursseja, jotta voisi saada edes opintotuen. Katselinkin jo noita alustavia opintojaksoja (varmat tiedot julkaistaan vasta myöhemmin) ja kyllä siellä jotain esimerkiksi 25 opintopisteen kokonaisuuksia on, jotka kiinnostavat. Ei niistä tutkinnossani tai tulevassa työssäni ole hyötyä, mutta saa kai sitä opiskella omaksi ilokseenkin! Tällaisia kokonaisuuksia oli mm. kotimaisen kirjallisuuden 25op. Sitähän meinasin joskus hakea opiskelemaankin (vai hainko jopa joskus?). Kesätyö on kuitenkin se ensisijainen juttu ensi kesälle.

Jonkinlainen flunssa yrittää taas saada yliotetta, mutta taistelen vastaan parhaani mukaan. Nyt jos koskaan ei ole aikaa sairastaa. Siispä teetä, hunajaa ja rauhoittumista. Ja lukemista.

Ensi viikolla on myös aika fysioterapeutille (neuvontakäynti), se jonka sain joulukuussa terveydenhoitajalta sen päänsäryn ja huimauksen takia. En tiedä onko käynnistä varsinaisesti hyötyä, mutta ehkä sieltä ohjataan oikeanlaista istuma-asentoa ja sellaista. Jospa sieltä suositeltaisiin myös jotain hierojaa. Ja voisivat oikeastaan tarkistaa myös minkälainen tilanne alaselässäni on - joskus yläasteella/lukiossa (en muista) siellä todettiin jokin lievä skolioosi, selkärangan jonkinlainen vääntymä tai vinouma tms. Sain venyttely- ja jumppaohjeet, joita en kuitenkaan kovin pitkään muistanut noudattaa. Alaselkä ei ole kuitenkaan sen jälkeen enää vuosiin oireillut, joten ehkä tilanne ei ole muuttunut ainakaan pahempaan. Oireettomuuden takia olin unohtanutkin koko asian.

1295716784_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1295716796_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Löysin muuten Asematunnelin Kirjatorilta Tittamari Marttisen lastenrunokirjan Maailmanpyörässä kahdella eurolla! Ei tarvinnut kauaa miettiä: "Oi, mä ostan tän." Hyvä ostos, hauskoja, ihania, iloisia uusia runoja!