1-6.jpg

Tein itselleni penaalin (ihan improvisoiden). Neuloin etupuolelle vihreitä ja valkoisia raitoja.

2-5.jpg

Takaosan olisin neulonut kokonaan vihreäksi, mutta molemmat langat olivat niin lopussa, että neuloin puolet vihreällä ja puolet valkoisella. Menee se noinkin. Olisin ommellut vetoketjun, mutta koska sellaista ei sattunut olemaan, kiinnitys on nyt sellaisella "tarranauhalla" (miksi sitä sanotaan?).

3-5.jpg

Sisäpuolella on vanhasta tyynyliinasta ommeltu vuori (josta tuli vähän liian löysä). Reunat ovat laiskasti ja törkeän näköisesti ihan vaan siksak-ompeleella kiinnitetty. Tällaisissa asioissa en osaa olla niin tarkka ja kärsivällisyys loppuu. Ihan käyttökelpoinen tuosta kuitenkin tuli ja se oli mukanani jo tänään ensimmäisellä luennolla (suoritan Avoimessa vielä kaksi viimeistä perusopintoihin kuuluvaa kurssia).

 

4-5.jpg

Vasemmalla oleva ruskea paitani on muuten ihana, mutta se on ajan saatossa jollain tavalla kutistunut pesussa (jännä juttu, toinen samanlainen ja -kokoinen paita, eri värinen, on paljon väljemmän tuntuinen) ja tuntuu olevan häiritsevän lyhyt. Se siis ylettyy juuri ja juuri housujen kohdalle ja kun sen kerran vetää alemmas, se nousee uudelleen inhottavan ylös. No, otin ompelukoneen ja tein asialle jotain.
Oikealla on tuollainen iso "mainospaita", jota on tullut käytettyä lähinnä yöpaitana (harvoin, koska kaula-aukko on liian pieni enkä ole jaksanut leikata sitä). Leikkasin paidan alaosasta kaistaleen ja liitin ruskeaan paitaan. Lopputulos näyttää tältä:

5-5.jpg

Tämäkin oli koekäytössä päälläni tänään. Onnistunut restaurointi, jos näin voi sanoa. :)

Pari viikkoa sitten "tuunasin" kaksi muutakin paitaani. Toisesta on alla kuva. Kyseessä on Topparoikka-paita, joka oli sellainen miesten telttamalli, mitä tuollaiset paidat usein ovatkin. Pienensin sitä hieman hihoista ja ompelin vähän istuvammaksi, sekä suurensin kaula-aukkoa. Tämä työ sisälsi paljon purkamista ja uudelleen ompelua, mutta oli vaivan arvoinen. (Vyötärökohta näyttää kuvassa vähän muhkuraiselta, ei se oikeasti ihan noin paljon ole, vaikkei nyt ihan täydellisen tasainenkaan.)

9-3.jpg