1251906278_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Se on sitten syyskuu. Jo syyskuu! Ei voi kuin ihmetellä, minne aika katosi. Vastahan murehdin sitä ettei ole kesätöitä, ja jostain ihmeen syystä koko kesä meni silti hirvittävän nopeasti. Alkukesä meni Taaborilla, loppukesästä ei ole mitään havaintoa. Se vaan meni. Mutta yhtä kaikki olen oikein iloinen siitä, että on vihdoin syksy. Se kun tarkoittaa ihania säitä (oikeasti!), värikkäitä lehtiä, kumisaappaita, viileitä iltoja, kirpeitä aamuja ja rutiineihin palaamista tai niiden luomista. Siispä tervetuloa, syksy!

Meillä on ollut nyt kaikenlaisia infotilaisuuksia sekä yleisesti opiskelusta että yksityiskohtaisemmin esimerkiksi opetukseen ilmoittautumisesta ja niin edelleen. Kiertelimme myös opetuspaikkoja ja kirjastoja ja muita paikkoja, mutta minun suuntavaistollani menee hetki hahmottaa missä oikeasti oli mitäkin. Muistan kyllä miltä paikat näyttivät, mutta en osaa tästä heti sanoa, että miten niihin paikkoihin pääsi. Asiaa hankaloittaa Siltavuorenpenkereellä meneillään oleva remontti - joihinkin paikkoihin mennään "väliaikaisia reittejä". Onneksi meidän tuutorit tuntuvat auttavan mielellään ja tarjoutuvat tulemaan jonnekin helposti löydettävään paikkaan, josta voivat lähteä porukalla sitten ne jotka epäilevät omaa suunnistustaitoaan.

Ensimmäiset bileet olisivat tänään ja päivällä ajattelin mennä käymään. Peruin kuitenkin päätökseni siitä yksinkertaisesta syystä, että väsytti ja päätä särki. Katsotaan uudelleen ensi viikolla, silloin olisi luvassa ainakin avajaiskarnevaaleja ja ainejärjestön kastajaiset Suomenlinnassa (tämä jälkimmäinen kuulosti sellaiselta, että voisinpa mielelläni mennäkin). Myös Kivi-juhlien kokous on ensi viikolla, joten taidanpa pistäytyä Nurmijärvelläkin silloin.

Odotan huomista korvaavuusinfoa, jolloin toivottavasti selkeytyy hieman vielä tuo huomenna alkava opintoihin ilmoittautuminen. Minä kun olen suorittanut Avoimessa nyt varhaiskasvatuksen perusopintoja 19/25 op, tämän kuun aikana määrä lisääntyy 3 op:n verran ja sen jälkeen puuttuu enää yksi kurssi, joka järjestetään Avoimessa kuitenkin sitten heti perään (kyseessä on ymmärtääkseni luentokurssi, jolloin läsnäolostakin joustetaan jos aikataulut menevät päällekkäin). Sen tiedän, että varhaiskasvatuksen perusopinnot korvautuvat kokonaan (parin kurssin osalta pitää olla yhteydessä opettajaan, mutta kuitenkin) ja näille 25 op suorittaneille on ilmoittautumisissa ja kursseissa ihan oma ryhmänsä, mutta se on vielä osittain epäselvää, että kuulunko minä heihin. Tänään juttelin ohimennen erään amanuenssin kanssa, ja hänen mukaansa minun tapauksessani voin ilmoittautua tuohon samaan ryhmään. Kyseessä on kuitenkin vain se yksi kurssi, joka lisäksi on sellainen ettei sen puuttuminen tässä vaiheessa ole merkityksellistä. Toivottavasti asia on näin, silloin voin helposti suorittaa joitain toisen vuoden opintoja ilman pelkoa siitä, että ne menisivät päällekäin joidenkin muiden kurssien kanssa. Mutta huomenna selvinnee tämäkin asia.

Perjantai on vapaapäivä, mutta perjantai-iltana ja lauantaiaamuna onkin sitten Avoimen yliopiston luento. Niitä varten pitäisi tehdä kahta esseetä, jotka pitäisivät olla siinä vaiheessa että niistä osaisi jotain sitten yleisesti kertoa (mitä tekee, missä vaiheessa on, mitä päätelmiä on syntynyt ja niin edelleen). Olen aloittanut vasta toista, se on suhteellisen hyvällä mallilla, mutta toiselle en ole vielä uhrannut ajatustakaan. No, suositeltu palautuspäivä on vasta kuukauden päästä, mutta haluan tietysti suoritettua tuon mahdollisimman pian. Onneksi nuo esseet korvaavat tentin, nyt on niin paljon uutta infoa ja tekemistä ja tutustumista, että tenttiinluku tuskin onnistuisi kovin hyvin. :)